Nøddeknækkeren

Søndag 8. december 2024 kl. 15:00

Ballet: NØDDEKNÆKKEREN – Orlando 2024
– Varighed 2:00 ex. pause.

Oplev New York City Ballets legendariske og i generationer elskede ikoniske klassiker, NØDDEKNÆKKEREN, på det store lærred.

I George Balanchines Nøddeknækkeren forvandles Tchaikovskys elskede melodier til en vidunderlig magisk verden, hvor den spirende kærlighed slås mod drilske mus, der belejrer en bataljon af legetøjssoldater, og en snestorm på scenen fører handlingen frem til et fortryllet slikland. Balanchines forbløffende koreografi stråler i overrumplende flotte kulisser, overvældende kostumer og enestående visuelle effekter, herunder det et tons tunge juletræ, der vokser til forbløffende 12 meter i højden. Forestillingens store finale involverer en million watt lys, der sender publikum ud med julelys i øjnene.

Det er juleaften hos familien Stahlbaum, og der kommer gæster. En af dem er onkel Drosselmeier, som både er spændende og lidt uhyggelig. Drosselmeier er Claras gudfader, og han har gaver med til alle børnene, bl.a. en stor nøddeknækker i form af en soldat. Da den går i stykker ved børnenes leg, trøster Clara den, og den får hendes sin yndlingsdukkes seng.

Gæsterne går og børnene skal i seng. Clara lister sig op og ser til den syge nøddeknækker. Hele stuen lyser mærkeligt. Store mus kommer frem og slås med mange legetøjssoldater, anført af nøddeknækkeren. Clara kaster en sko efter musekongen, som kort efter dør. Så bliver nøddeknækkeren til en smuk prins, som tager Clara med til sit kongerige.

De kommer til Bolchelandet og bliver modtaget af Sukkerfeen. Der bliver holdt en stor fest til ære for Clara som tak for, at hun frelste prinsen. Der er mange forskellige danse ved festen. Den sidste dans er en stor blomstervals. Bolchefeens dans kommer lige inden ballettens slutning, hvor Clara er blevet en unge pige og får sin prins, så alt kan ende lykkeligt.  

I forestillingen medvirker alle kompagniets mere end 150 dansere og musikere, samt mere end 125 børn, i flere skiftende rollebesætninger, fra School of American Ballet, den officielle skole for New York City Ballet.  

Komponist: Pjotr ​​Iljitsj Tjajkovskij – Dirigent: Fayçal Karoui- New York City Ballet Orchestra.

Kunstnere: Megan Fairchild, Joaquin De Luz, Ashley Bouder samt New York City Ballet.

New York City Ballets elskede produktion er blevet opført i New York City hvert år siden premieren og ses live af mere end 100.000 mennesker årligt på New Yorks Lincoln Center.

×
×

Kurv

Denne hjemmeside anvender Cookies af hensyn til sidens funktionalitet.